Jag var i helgen på kongress i Sundbyberg för CMR (Centrum mot rasism), som ombud för 5 i 12/Internationella klubben Härnösand. Där diskuterades och debatterades, där hölls föreläsningar om både dagsläget i Sverige vad gäller etnisk diskriminering på arbetsmarknad, bostadsmarknad och i skolan, och om den främlingsfientliga rörelsens frammarsch i Europa och i Sverige. Riktigt intressant och matnyttigt var det, och jag känner mig manad att debattera och stå upp för en human asyl- och integrationspolitik, och argumentera mot ett kallare och hårdare Sverige, oavsett om förslagen kommer från högerpopulistiska partier som SD, eller från etablerade partier varhelst på den politiska spelplanen de befinner sig. Kongressen har bl.a. antagit ett upprop för en antirasistisk valrörelse 2010.
Här hittar du CMR:s kunskapsbank om rasism och diskriminering, som hjälper dig att sakligt bemöta många av de argument som i debatten dagsläget förs fram för ett kallare samhälle.
Väl hemma igen har jag upptäckt att flertalet spännande och riktigt bra artiklar publicerats av gröna politiker. Jag gillar speciellt att unga gröna tar plats i debatten och visar att politik minsann inte bara angår dem över 40-årsstrecket, utan i allra högsta grad också oss som ska leva i det samhälle vi skapar idag, också imorgon.
Maria Ferm har skrivit på Sourze om regeringens uppenbara flirt med främlingsfientliga partier och väljare genom sitt förslag om att skicka tillbaka ensamkommande flyktingbarn till sina hemländer.
Jakob Lundgren skriver en utmärkt sammanfattning av Alliansens icke-existerande, eller värdelösa "miljöpolitik" på Alliansfritt Sverige.
Anders Schröder skriver på Aftonbladet om grön ekonomi, och bemöter föredömligt fördomen om Miljöpartiet som ett parti utan koll på ekonomi.
Miljöpartiets ena EU-parlamentariker Carl Schlyter , skriver också en intressant artikel om arbetstidsförkortning som en väg till ökad jämställdhet och minskade klyftor på SvD Brännpunkt, tillsammans med F!:s talesperson Gudrun Schyman.
Sammanfattningsvis kan sägas att valrörelsen á la 2010 är i full gång, och att alternativen i svensk politik tycks bli mer och mer tydliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar