fredag 6 november 2009

Sätt stopp för odemokratiska krafter, var de än kommer ifrån!

Debatten har den senare tiden rasat, om islam är ett hot mot demokratin i vårt samhälle. Självklart inte. Hotet är istället de odemokratiska värderingar som finns överallt i världen, i alla grupper, i alla religioner, och som det verkar, inom fler och fler partier.

Läser på QX, Jon Voss kloka ledare om att främlingsfientlighet inte är vägen till ett bättre samhälle, varken för HBT-personer, eller någon annan. Det är ingen enskild kultur eller religion som är problemet för HBT-personer, det är lika förjävligt oavsett vem som vill genomföra odemokratiska förändringar av vårt samhälle.

Ju längre samhällsdebatten, och samhällsklimatet flyttas i riktning mot ett kallare samhälle som dömer ut vissa grupper, ju sämre kommer samhället bli för alla som inte är som gemene SD:are vill att vi ska vara - homogena. Normen - att vara vit, medelålders, heterosexuell man utan handikapp, kommer att leda till att alla som på något sätt bryter mot denna norm straffas.
Ett samhälle utan mångfald är ett samhälle av enfald. Att bekämpa odemokratiska värderingar är INTE att bekämpa islam, eller all världens muslimer. Det är att bekämpa de värderingar som tycks finnas på allt fler ll i den svenska politiska världen, inte bara hos unkna partier som SD. Politik som andas att människor med olika ursprung inte bör behandlas likadant, att det här med lika värde bara gäller med vissa undantag, tycks dyka upp lite varstans.

Maria Ferm skriver ett väldigt bra inlägg på ämnet, liksom Vi i Sverige.

Inga kommentarer: