torsdag 8 april 2010

Den senaste tidens hetaste...

Jag är hemma igen efter en veckas semester med sol och värme, utan både internet och mobiltelefon. Självklart har en mängd grymma saker hunnit publiceras på internet under tiden jag varit borta. Jag plockar ihop det bästa. Först och främst, det vi gröna ungdomar väntat så länge på, har vår nya hemsida lanserats. Den återfinns på samma adress som tidigare, alltså gronungdom.se. Den nya siten är otroligt snygg, het, och känns lika cool som vi själva är!

Den gamla Grön Ungdom-siten har också fått sig ett litet lyft, den återfinns här.

Grön Ungdoms båda språkrör replikerar mycket föredömligt LUF:s ekonomiska talesperson Erik Schellers debattartikel på Politikerbloggen.

Maria Ferm och Joakim Larsson, skriver i Allehanda Media om hur många av de etablerade partierna tar efter främlingsfientliga partiers politik för att inte tappa väljare till dessa partier. Detta är feltänk, eftersom detta leder till en förflyttning av det politiska samtalet i en främlingsfientligare riktning, något som enbart gynnar de främlingsfientliga partierna. Istället är det viktigt att stå upp för humana och demokratiska värden, istället för att på populistiskt maneer vända kappan efter vinden.

Jakob Lundgren har ännu en gång lyckats totalsåga Alliansens klimatpolitik genom en replik på Sofia Arkelstens (moderaternas miljöpolitiska talesperson) svar på Lundgrens förra inlägg om Alliansens ickepolitik inom miljöfrågor. Lundgrens replik finns publicerat på Alliansfritt Sverige, Arkelstens här. Riktigt grymt att Jakob, som är 19 år, så klockrent bemöter en av (M):s toppolitiker. Jakob for the parliament 2010!

Sist men inte minst! De Grönas partistyrelse har presenterat sitt förslag till valmanifest - ett otroligt viktigt dokument för den som vill veta i vilken riktning vi Gröna vill att Sverige, och världen ska gå, efter valet 2010, som närmar sig med stormsteg! Beslut om valmanifestet fattas på kongressen, som i år kommer att gå av stapeln i Uppsala i maj.

Inga kommentarer: