fredag 29 maj 2009

Carl, Carl, Carl... Och Carl

Carl Schlyter, De Grönas toppkandidat i Europaparlamentsvalet har uppmärksammats mycket den senaste tiden, och blivit idel uppvaktad av olika NGO:s för sitt arbete i parlamentet. Bland annat har han blivit rekommenderad av Djurens Rätt för sitt djurrättsarbete, uppmärksammad av Open Europe för sin öppenhet, av Naturskyddsföreningen för sitt idoga arbete för miljön och klimatet, och av Concord för sitt agerande i utvecklingspolitiken.

Carl var dessutom en av dem som tidigt, redan 2003, började jobba för en stärkt integritet, i och med de beslut som då börjades fattas mot den personliga integriteten.

Och nu har han, tillsammans med Jens Holm (V), dessutom fått bottenbetyg av Jägarförbundet. Det dåliga betyget beror på att Carl varit drivande i att förbuda handel med sälprodukter. Kan det finnas något samband mellan att han blivit rankad etta av Djurens Rätt?

Men okej. Är du en vinstdriven, kortsiktigt tänkande säljägare, nej, då är kanske inte Carl din kandidat. Har du däremot fler intressen, så som film, musik, djur, miljö, och vill kanske dessutom ha en parlamentariker som är aktiv och verkligen brinner för det han gör, då är mitt tips - rösta grönt och kryssa Carl Schlyter den 7 juni!

Jag måste säga att jag tycker att Carl gör ett fantastiskt arbete, men vet att han hemskt gärna vill ha sällskap därborta. Det måste ibland kännas ensamt bland alla grå parlamentariker och 


EDITHär går det att läsa om varför förbudet, som alltså gäller all kommersiell jakt (och är undantaget innuiternas jakt, samt även småskalig, icke vinstgivande sk. skyddsjakt), tagits. Det förbudet är ute efter att stoppa är den inhumana behandlingen som sälarna tvingas utstå - att bli ihjälklubbade till döds.

Här finns också fler parlamentariker att kryssa om man vill rösta grönt.

Inga kommentarer: