lördag 9 maj 2009

Årsmöte och valpepp i norr

GU region Norr har haft sitt andra årsmöte, och har för första gången valt språkrör. Nyvalda språkrör är Toni Jonathan Pietarila (Haparanda) och Jakob Lundgren (Örnsköldsvik). Som sammankallande återvaldes Ellika Nordström från Umeå. Till övriga ledamöter i styrelsen valdes Amanda Henriksson (Östersund), Viktoria Such (Umeå), och Linn Olauson (Härnösand). Idag har regionen varit ute på Rådhustorget i Umeå och delade ut flygblad och diskuterade med piratpartister, folkpartister och sossar. Vi kom bra överens med piratpartisterna vad gällde integritetspolitiken, och frågade oss och dem varför de inte ansluter sig till (mp). Ett svar vi fick var att Miljöpartiet inte längre prioriterade klimatet lika högt (?!). Därför skulle man istället rösta på Piratpartiet. Hm...

Imorgon fortsätter vi den kurs vi påbörjade igår med föreläsningar av Christian Valtersson och Zaida Catalán.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj! Jag antar att det var Göran som gav dig svaret om att Miljöpartiet inte längre prioriterade klimatet.

Poängen vad jag förstått av Göran är att när Miljöpartiet tappade fokus och började bry sig om annan politik så kom det till överenskommelser han inte höll med om.
Och att rösta på ett parti där åsikter man själv ej går med på förespråkas kan jag hålla med om är lite jobbigt.

Det är av anledningen att Piratpartiet står för vad Piratpartiet står för - och att det är oerhört viktiga frågor i dagsläget - som man ska rösta på dem. Så man slipper politiker som behöver flänga iväg och besvara frågeställningar som är mindre relevanta.

Men mitt argument i debatten var i alla fall att Miljöpartiet inte får samma gehör för medborgarrätt, integritet, rättssäkerhet, patenträtt, upphovsrätt etc. som Piratpartiet skulle göra om vi får mandat.

Vi för två parallella strider, vilket är jättebra. Båda partierna för politik som är symbiotisk och även på en del fronter lika. Jag hade dock önskat att Miljöpartiet utvecklade sina åsikter om patenträtt t.ex, i och med att det är en stor begränsande faktor till utvecklingen av miljövänlig teknik. Kanske ni får in det till nästa års valrörelse! Då norpar ni nog ett par röster av oss. :)

Och jag står fortfarande för att Miljöpartiet - i praktiken - är lika mycket ett "fokusparti" ("enfrågeparti" stämmer ju inte i något av fallen) som Piratpartiet.

Ses vi nästa lördag också? Piratpartiet kommer att vara på torget då också!
Det är t.o.m. cykel-utdelar-tävling på torget, "What's your löjligaste bilresa?". Ett bra ställe för Miljöpartiet att synas om inte annat... :)

Anonym sa...

Oj, jag såg nu att du var från Härnösand. Men pusha Umeåmiljönissarna att dra sig ut på torget! Det är som sagt ett bra läge.