torsdag 25 juni 2009

Grön Ungdom välkomnar Piratpartiet till gröna gruppen i EU-parlamentet

2009-06-25

PRESSMEDDELANDE

GRÖN UNGDOM


Grön Ungdom välkomnar Piratpartiet till gröna gruppen i EU-parlamentetIdag offentliggjordes att Piratpartiet kommer ingå i gröna gruppen i EU-parlamentet, samma grupp som Miljöpartiet de Gröna redan sitter i.


- Piratpartiet och Miljöpartiet blev i EU-parlamentsvalet de två största partierna bland väljare under 30 år. Vi driver båda frågor som är viktiga för unga väljare och har stora likheter som partier. Därför är det också helt naturligt att vi nu kommer tillhöra samma partigrupp i EU-parlamentet, säger Christian Valtersson, ledamot av Grön Ungdoms förbundsstyrelse.


- Vi ser positivt på att de Gröna och Piratpartiet samarbetar i EU-parlamentet. Tillsammans blir vi en starkare röst för integritet och fildelning i den Europeiska politiken, säger Maria Ferm, språkrör Grön Ungdom


- Att Miljöpartiet de Gröna valt att välkomna Piratpartiet till Gröna Gruppen innebär att vi fått ytterligare en röst för en offensiv klimatpolitik i EU-parlamentet då piraterna lovat att rösta med partigruppen i alla frågor som inte rör deras profilfrågor, säger Jakop Dalunde, språkrör för Grön Ungdom.


För mer information, kontakta:


Maria Ferm, språkrör för Grön Ungdom, 0734-433378

Jakop Dalunde, språkrör för Grön Ungdom, 070-2486854

Christian Valtersson, förbundsstyrelseledamot Grön Ungdom, 070-4926677


Här finns pressmeddelandet


EDIT: Maria Ferm skriver på Newsmill om vad Piratpartiet har gemensamt med de Gröna, check it out!

Inga kommentarer: